Högsta välkomstbonus!

Bingo.co.in
500 kr gratis Featured Het!
bet365 Bingo
250 kr gratis Het!
JackpotCityBingo
250 kr gratis Het!
Bingo.com
170 kr gratis Het!
BettyBingo
100 kr gratis Featured Het!

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så skickar vi unika erbjudanden via e-post!Senast recenserat

Användar betyg
 
4.7
Recenserad av Lotta
"Känns tryggt och bra att spela på. Många insättningsmöjligheter."
Användar betyg
 
4.8
Recenserad av Lotta
"Kör på samma plattform som Unibet och det känns tryggt. Denna är dock lite roligare med indiskt t..."
Användar betyg
 
4.3
Recenserad av Nils
"De har även ett bra schema man kan följa."
Användar betyg
 
3.0
Recenserad av Malin
"Medelmåtta som behöver fräschas upp"
Användar betyg
 
2.5
Recenserad av Agneta
"Chattvärdarna är bra men sajten borde hottas upp..."
Användar betyg
 
4.7
Recenserad av Åsa
"Maria är den som hängt med längst och som fortfarande håller!"
Användar betyg
 
5.0
Recenserad av Petter
"Jag tycker verkligen att TrendyBingo är en bra bingosida. Det är lite synd att de andra casinosid..."
Användar betyg
 
5.0
Recenserad av Margaretha
"att alla har lika stor chans"
Användar betyg
 
3.5
Recenserad av Margaretha Hylen
"vill testa bigo ett sätt att umgås.vad är kriterrrian+"
Användar betyg
 
4.7
Recenserad av Leena Svensson
"En mycket bra bingosajt och väldigt trevliga och bra chattmasters."

Ordlista

Admission

Admission innebär att man tillåtits delta i ett bingospel. Bingospelen startar vid en viss tidpunkt och vid en viss tidpunkt innan behöver man vara klar med att köpa bingobrickor och vad som i övrigt krävs för att delta. För bingo på nätet startar bingospelen normalt vid jämna tidpunkter.

Admission Packet

Detta är det minsta antalet bingobrickor som du behöver köpa för att kunna delta i spelet. Admission Packet kan skilja sig åt mellan olika bingorum.

After Game

Det här är ett spel som fortsätter efter det vanliga bingospelet avslutats. After game kan på engelska också kallas för late bird. På nätet förekommer detta sällan eftersom bingospelen startar regelbundet i tiden. Ett after game kan t.ex. vara att den som först får alla nummer fyllda vinner ett pris efter att de som redan fått bingo vunnit.

Amerikansk Bingo

Amerikansk version av bingo är mycket lika vår klassiska bingo med 5×5 rutors bingobrickor och 75-nummersdragningar. Skillnaden är att den amerikanska brickan har man 24 unika nummer och ett “Free Space” i mitten som betyder att den rutan redan är markerad. Man vinner på lite olika sätt och vad som gäller bestäms innan spel.

Auto-Daub

Används på bingospel på nätet och innebär att dragna nummer automatiskt kryssas i åt dig. Du behöver med andra ord inte markera de nummer som dragits på bingobrickorna.

Automatbingo

Automatbingo är vanligt i svenska bingohallar. Det liknar variantbingo med den viktiga skillnaden att du spelar på en automat med fasta bingobrickor. Bingobrickorna är numrerade 1-75 och Markering av utropade nummer görs med på automaten försedd lucka. Insats gör man med mynt eller pollett via ett myntinkast.

Auto-purchase

Kan förekomma för bingo på nätet och betyder att brickor köpts automatiskt inför varje ny session.

Basket Bingo

Engelskt namn på bingo där du inte vinner pengar utan andra priser. Kommer från engelskan basket som betyder korg. Du kan t.ex. vinna en korg med olika saker i. Basket bingo kan förekomma även på internet.

Beano

Namn på en tidig föregångarna till bingo. En utropare drog små träplattor ur en cigarrlåda och ropade upp numret som plattan markerats med högt. Spelarna granskade sina lottokort för att se om de hade numret och spelet fortsatte tills något fått en hel rad med bönor antingenhorisontellt, vertikalt eller diagonalt och ropade då “Beano”.

Being Ready

Engelsk beteckning på när någon endast behöver ett nummer för att få bingo.

Bing Bing! Bingo

Bing Bing! Bingo (????????) är ett japanskt bingospel som kom den 22 december 1993 för Super Famicom (Super Nintendo Entertainment System). Super Famicon är en plattform

från Nintendo som används bl.a. till spelautomater. Bing Bing! Bingo spelas i automater och uppfattas i allmänhet vara inriktat mot barn snarare än vuxna. Inriktningen mot barn gjorde att Bing Bing! Bingo aldrig lanserades utanför Japan och någon engelsk version finns inte.

Bingobonus

En bingobonus är en extra summa pengar du får av bingorummet när du gör en insättning på ditt spelkonto. Vissa ger dig bonus bara första gången men många ger dig en bingobonus varje månad. Mer ingående information om bingo bonus hittar du här.

Bingo housey housey

Bingo från Storbritannien med 90-nummer. Denna typ av bingo liknar vår Variantbingo men med fler spelomgångar på varje bingobricka. Bingobrickorna kallas ticket. Varje “ticket” har 15 unika nummer från 1 till 90 utplacerade på ett 3 × 9 rutnät medan varje rad har 5 numrerade rutor och 4 tomma.

Bilbingo

Bilbingo är bingo spelas vanligen utomhus och anordnas av idrottsföreningar runt om i sverige. Det är under sommaren som bilbingon lever och kan då vara ganska populärt.

Blandade insatser

Blandade insatser är fallet när spelaren kan vinna olika mycket beroende på vilken brickvalör han valt att köpa. Den spelare som valt att köpa dyrare brickor vinner också mer om denne får bingo.

Bingo Books

Flera bingobrickor buntade samman till en “bok”. En används för varje spel i en bingosession.

Bingo Booklets

Flera bingobrickor buntade samman till en “bok”. En används för varje spel i en bingosession. Samma sak som “bingo books”.

Bingo Card

Bingobrickan som du spelar bingo på.

Bingo Hall

Engelska för bingohall.

Bingohall

En plats där du kan spela bingo. I Sverige finns ca 100 bingohallar. Samtliga bingohall har ideella föreningar som förmånstagare och drivs oftast av företag som består av flera föreningar eller enskilda näringsidkare. De flesta av föreningarna bedriver idrottsverksamhet och ett av kraven för att medverka är att föreningarna har ungdomsverksamhet.

Bingolotto

Bingolotto är ett lotteri som sänds i TV-kanalen TV4 Plus och ibland i TV4. Det började sändas 1989 i lokal-TV. 1991 hade det premiär med Leif “Loket” Olsson som programledare i TV4. Bingolotto blev snabbt enormt populärt. Det ägs och drivs av Folkspel och vinsterna går till föreningslivet.

Bingo Marker

Markör för att kryssa i rutorna med på bingobrickan. På nätet görs detta nästan alltid automatiskt.

Bingo-nätverk

Ofta kan man se sajter med bingospel på nätet som har liknande grafik och likheter i övrigt. Dessa är ofta del av samma bingo-nätverk. I ett bingo-nätverk fungerar flera sidor som dörr till ett ensamt spel som är gemensamt för alla sajterna. Den som har sajten är istället ansvarig för marknadsföring, erbjudanden och ev. utökade funktioner.

Bingotavla

På bingotavlan kan uppropade nummer upp visas liksom vilka typer av spel som finns.

Bingoterminal

En bingoterminal används vid automatbingo (skärmbingo). På bingoterminalen ser du alla dina bingobrickor och du riskerar inte att missa någon bingo. När du spelar på nätet fungerar din webbläsare på samma sätt som en avancerad bingoterminal.

Blackout

Vid blackout måste hela brickan täckas för att man ska vinna. Detta kallas ofta också för “coverall” eller “bonanza bingo”. Ett sådant spel förekommer ibland efter att det vanliga spelet där man ska få “bingo” avslutats. Blackout-bingo är inte vanligt på nätet.

Bonanza Bingo

ela brickan ska täckas. Kan även kallas coverall eller blackout.

Breaking the Bubble

Bubble är det minsta antalet bollar som krävs för att någon ska kunna få bingo. Innan kan ingen få bingo. Hur många bollar som krävs därefter beror på slumpen.

Breakopen

Breakopen är en multispelsbricka.

Buy-in

Buy-in är ett köp av en bingobricka eller ett paket med flera bingobrickor till ett särskilt spel.

Caller

Den som ropar upp bingonummer. För bingo på nätet sköts detta av en programvara men vanligen kan du både höra och se de nummer som dras samtidigit som de kryssas i åt dig.

Cashier

Med en cashier kan du sätta in eller ta ut pengar. Det går ofta att göra med kreditkort, banköverföring m.m.

Cash-In-Prize

Denna typ av bingo innebär att prissummorna blir högre ju fler som deltar i spelet. Detta kan t.ex. hanteras genom att en del av summan som bingobrickorna kostar går till en jackpott.

Catch-up

Den funktion som automatiskt markerar dragna nummer kallas ibland för catch-up.

Consolation Prize

Ett särskilt pris som kan bli fallet om en vinnare inte förekommit efter att ett givet antal nummer dragits.

Coverall

Vid coverall vinner den som först täcker hela bingobrickan. Coverall kallas ofta för “blackout” eller “bonanza bingo”. Coverall förekommer ibland efter att det vanliga spelet där man ska få “bingo” avslutats. Mindre vanligt när det kommer till bingo på nätet.

Daub

Engelska för att markera på bingobrickan. På svenska brukar daub kallas för dutta.

Dutta

Svenska för daub och innebär att man markerar dragna nummer på bingobrickan.

Duttpenna

Penna för att dutta med. Dessa brukar ha skumgummi som en stor sudd som klarar att markera ett draget nummer med ett tryck. Färger gör inte att numret inte går att se. Krav på att en särskild penna ska användas kan vara fallet.

Early Bird Game

Ett bingospel som startar tidigare än vad som är vanligt. Det första spelet i en bingosession kan också ibland kallas för “early bird game” eller “warm up”.

Edwin Lowe

Leksaksförsäljaren Edwin Low upptäckte en tidig variant av bingo kallad “beano” när han besökte ett tivoli. Edwin Low började med bingospel först i sitt hem vilket växte. Lowe kom senare att anordna vad som blev världens största bingospel i New York med 60 000 deltagare.

Face

Engelskt namn för bingobricka.

Flimsies

En blank bricka som typiskt betalar lite mer än ett vanligt spel.

Folkspel

Folkspel ägs av 75 riksorganisationer med förbund och är föreningslivets “eget spelbolag”. De står bakom Bingolotto, Svenska Rikslotteriet, Sverigelotten och Trippel 21. Folkspel bedriver även bingo på nätet med Bingolotto.se. Populära brickor är Lunchbingo, Guldjacken och Solbingo.

Forwards

Forwards eller backwards är alla nummer som börjar med ett “jokernummer”. Om den första bollen är 22 räknas alla nummer som börjar eller startar med två som ett uppropat nummer.

Four Corners

Innebär att numren i hörnen på brickan måste vara täckta för att du ska vinna.

Free-play

Ett nummer är redan markerad “gratis” i mitten av varje delbricka redan innan spelet startat. Kan också kallas “free space”.

Free Space

Free space är ett nummer som redan markerat “gratis” i mitten av varje delbricka redan innan spelet. Kallas även för “free-play”.

Frimärksbingo

Mönsterbingo där fyra nummer ska forma en poststämpel (2×2) i någon av de fyra hörnen.

Full bricka

Alla nummer på bingobrickan ska markeras för att man ska vinna. Ibland spelas detta efter att någon fått vanlig bingo.

Full house

Tredje stadiet i 90 bollars bingo. Alla nummer ska vara ifyllda. Kallas Full bricka på svenska.

Game Board

Här kan du se vilket mönster som krävs för att vinna. Uppropade nummer kan också visas.

Hardway Bingo

En bingobricka utan någon gratis ruta.

Högsta kontantvinst

Den högsta kontantvinsten som är tillåten i svenska bingohallar är ett basbelopp med undantag för vissa speciella arrangemang, t.ex. riksbingo då man spelar samtidigt i flera hallar, vid vilka det är tillåtet att dela ut högre belopp. Vid bingo på nätet kan högsta tillåtna vinster variera.

Idrottens Bingo

Idrottens Bingo är en av Sveriges största bingoarrangörer av bingo i bingohall. De har ca 200 anställda och mer än tio hallar. Idrottens Bingo och liknande aktörer bedriver bingo åt idrottsföreningar som har bingotillstånd.

Jackpot

Ett särskilt pris när man lyckas få ett speciellt mönster på bingobrickan eller bingo med ett särskilt nummer. Vinstsumman är typiskt större än de vanliga priserna och mönstret behöver inte komma upp i alla spel.

Jackpotbingo

Exakt vad Jackpotbingo är kan variera. Ofta innebär det att en del av insatsen går direkt till att bygga upp jackpotten. Denna faller sedan ut när någon får bingo inom ett visst angivet antal bollar.

Julbingo

Bingo som spelas vid jul kan kallas julbingo. Ett julbingo har traditionellt ett jultema och priserna kan vara inspirerade av detta. Glögg kan vara exempel på ett pris vid julbingo.

Jumping the Gun

När någon ropar bingo innan de faktiskt har bingo.

Klassisk bingo

Vid klassisk bingo gäller det att vara först med att få fem i rad antingen vågrätt, lodrätt eller diagonalt.

Kobingo

Kobingo spelas vanligen vid marknader och liknande tillställningar. Spelplanen är en åker eller ett gräsfält som delats in i rutor. Spelarna satsar pengar på rutorna. En ko släpps in på spelplanen och vinnaren är den som satsat pengar på den ruta där kon släpper sitt tarv.

Kyrkbingo

Bingo som spelas i en kyrkoförsämling. Det kan ske t.ex. efter gudstjänsten.

Ladbrokes Bingo

Sajt för bingo på nätet. Mer om Ladbrokes Bingo här.

Lingo

Lingo är ett frågesportprogram som tidigare sänts på TV4. Spelarna ska gissa på ord.

LinkBingo

Vid linkbingo kopplas många bingokallar samman. Detta gör att spelarna kan erbjudas högre vinster.

Lo Giuoco Code Loto

En mycket tidig variant av bingo som spelades i Spanien redan 1530. Spred sig till Frankrike där det under 1700-talet spelades med “bingobrickor”.

Lotteriinspektionen

För att bedriva bingospel krävs vanligen tillstånd. Ansvaret är fördelat mellan kommunerna, Länsstyrelsen och Lotteriinspektionen. Lotteriinspektionen har ett övergripande ansvar och kan ge mer information.

Lucky Jar

Ett särskilt pris för turnumret “lucky number” på bingobrickan.

Maja

Mönsterbingo där de 9 mittersta rutorna på bingobrickan ska täckas. Kallas ofta för Tavlan i Sverige.

Minimum Buy-in

Den minsta summan man måste köpa bingobrickor för om man ska kunna vara med i ett bingospel och vinna priser.

Money Ball

Ett nummer som dras innan bingospelet startat. Får du bingo med just det numret vinner du mer än annars eller något annat särskilt.

Mönsterbingo

Ett särskilt mönster ska nås för att få bingo. Mönstren varierar och kan t.ex. vara ett kryss.

On

En spelare kan säga “on” om denne endast behöver ett nummer för att få bingo.

Parti

Bingo där vinsterna beror på antalet spelare.

Prize Bingo

Bingo där man spelar om ett pris som bestämts innan.

Progressive Jackpot

Bingo om en jackpott som växer hela tiden tills någon vinner och den betalas ut.

Quickie

Numren dras snabbt och hela brickan måste täckas för att man ska vinna.

Ramen

Mösterbingo där man ska täcka bingobrickans yttre ram dvs. översta och nedersta vågräta raden tillsammans med Bertil och Olof-raden.

Skraplotter

Flera olika skraplotter säljs både i butiker och på nätet som kan likna bingo.

Skärmbingo

Vid skärmbingo har du en bingoterminal istället för brickor i papper. På bingoterminalen ser du alla dina brickor och du riskerar inte att missa någon bingo. Skärmbingo kallas också för automatbingo.

Speed Bingo

Numren dras mycket snabbt och hela brickan ska täckas för att vinna.

Speed Game

Bingo där numren dras snabbt. Hela brickan ska täckas för att man ska vinna.

Spelplan

Olika spel och vinstmönster som används i bingohallen.

Storbingo

Storbingo är ett populärt bingospel i svenska bingohallar. Bingo som spelas på bestämda tider där du innan har bestämt dig för att delta i en hel föreställning. Tiden på en föreställning kan variera från 45 min till flera timmar. Vid längre storbingo kan en paus finnas inlagt. Brickorna vid storbingo är numrerade 1-90 och säljs oftast i ett block. Brickan består av tre rader och raderna spelas i turordning: först en rad sedan två rader och sist full bricka.

Svebico (Sveriges Bingoarrangörers Centralorganisation)

SVEBICO (Sveriges Bingoarrangörers Centralorganisation) grundades 1980 och är en organisation för svenska bingohallar. De representerar ca 90% av av dessa. SVEBICO har många uppgifter och arbetar bl.a. med marknadsföring och PR för att öka intresset för bingospelande.

Tavlan

Mönsterbingo där de 9 mittersta rutorna på bingobrickan ska täckas. Kallas ofta för Maja i Sverige.

Utropare

Den som ropar upp dragna nummer i bingohallen.

Validation

Betyder att du har kvalificerat dig för att vinna en extra jackpot.

Variantbingo

Variantbingo är ett mycket populärt bingospel. När du spelar variantbingo görs fem deldragningar vilket ger fler vinstchanser. Vid den första dragningen är det en rad som ska täckas och i de kommande deldragningarna behövs två rader, tre rader och så vidare till fem rader den femte dragningen.

Vegas

Vegas är ett värdeautomatspel med olika enkla spel med vinster. Vegasautomater finns i bingohallar runt om i Sverige. Spel som finns är Hjulspel där olika symboler snurrar runt och olika kombinationer av samma symbol ger olika vinster. Även pokerspel och keno finns. Du satsar 1 - 5 kr och vinschansen är ca 90%. Högsta vinst är 100 gånger insatsen men maximalt 500 kr. Bra information om Jack Vegas, Vegasspel hittar du här.

Wild Number

Om t.ex. nr 11 dras, så ska alla nummer som slutar på 1 kryssas för.

Wrap Up

Den sista omgången i bingospelet.

www.bingo.co.in