Högsta välkomstbonus!

Bingo.co.in
500 kr gratis Featured Het!
bet365 Bingo
250 kr gratis Het!
JackpotCityBingo
250 kr gratis Het!
Bingo.com
170 kr gratis Het!
BettyBingo
100 kr gratis Featured Het!

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så skickar vi unika erbjudanden via e-post!Senast recenserat

Användar betyg
 
4.7
Recenserad av Lotta
"Känns tryggt och bra att spela på. Många insättningsmöjligheter."
Användar betyg
 
4.8
Recenserad av Lotta
"Kör på samma plattform som Unibet och det känns tryggt. Denna är dock lite roligare med indiskt tema och d..."
Användar betyg
 
4.3
Recenserad av Nils
"De har även ett bra schema man kan följa."
Användar betyg
 
3.0
Recenserad av Malin
"Medelmåtta som behöver fräschas upp"
Användar betyg
 
2.5
Recenserad av Agneta
"Chattvärdarna är bra men sajten borde hottas upp..."
Användar betyg
 
4.7
Recenserad av Åsa
"Maria är den som hängt med längst och som fortfarande håller!"
Användar betyg
 
5.0
Recenserad av Petter
"Jag tycker verkligen att TrendyBingo är en bra bingosida. Det är lite synd att de andra casinosidorna..."
Användar betyg
 
5.0
Recenserad av Margaretha
"att alla har lika stor chans"
Användar betyg
 
3.5
Recenserad av Margaretha Hylen
"vill testa bigo ett sätt att umgås.vad är kriterrrian+"
Användar betyg
 
4.7
Recenserad av Leena Svensson
"En mycket bra bingosajt och väldigt trevliga och bra chattmasters."

BingobollarAtt spela Bingo via nätet är både lätt, spännande och roligt. Här kommer en lättläst och utförlig guide kryddad med lite tips och trix, som kan vara bra att känna till innan du börjar spela.

Om du inte vet så mycket om bingo kanske du först vill börja läsa lite om bingons historia och om olika typer av bingospel. Annars är spelet Bingo mycket enkelt och de flesta spelsajter förklarar på ett bra sätt hur du ska spela.

Bingo har länge förknippats som pensionärsgöra för gamla tanter i dammiga lokaler, vilket inte alls stämmer idag. Nu är det även många yngre som spelar Bingo tack vare Internet. Att spela vid datorn hemma i vardagsrummet, med favorittofflorna på, är klart överlägset att behöva snöra på sig kängorna och ta sig ut till en bingohall. Dessutom bestämmer du själv när och hur mycket du vill spela.

Om man vill kan man också konversera/chatta med de andra spelarna men mer om chatten lite längre ned i denna guide.

Att Komma igång

Du börjar med att välja vilken bingosajt du vill spela på. Det finns mängder av spelsajter som erbjuder bingo där ute på nätet och det är lätt att bli snurrig. Det är dock viktigt att spelarrangören har en godkänd licens för att få bedriva bingospel. Här hittar du de godkända sajter vi rekommenderar men läs gärna hela denna guide först så du inte missar några bra tips.

Ett första tips till dig som är nybörjare är att du väljer en bingo-sajt som är enkel för dig att förstå och där du inte först behöver ladda ner någon programvara till din dator, utan kan köra igång direkt

Öppna ett spelkonto

När du valt spelsajt är det dags att öppna ett spelkonto för att bli medlem och få börja spela. Det är lätt att öppna ett konto och du fyller bara i dina personuppgifter i ett formulär och sedan är det klart. Följ instruktionerna på respektive sajt. Du får en bekräftelse via e-post. Var noga att ange korrekta uppgifter i formuläret så att du sedan kan betala spel och få dina vinster utan problem. På vissa spelsajter kan du även ange en insättningsgräns så att du inte lockas att spela för mer pengar än du har råd med.

Registrera ett konto enkelt hos Maria Bingo - Använd bonuskoden 50SEK för 50 gratis kronor.

Att göra sin första insättning

Hur mycket det kostar och hur du betalar skiljer sig åt mellan de olika spel-sajterna så läs först den information som ges på sajten du valt. Du ska dock gå till sajtens ”bank” och göra en insättning till ditt spelkonto innan du kan köpa bingobrickor och börja spela. ”Banken” brukar synas tydligt på spelsajterna när du är inloggad och det är bara att följa instruktionerna som ges när du väljer att göra en inbetalning. Det går att köpa brickor även för kommande spel och ibland erbjuds prisvärda ”paketlösningar” som kan vara bra att välja.

Bonus

Vissa sajter erbjuder ”bonusar” som kan vara ett belopp de matchar din insättning med. Det kan också vara så att de bjuder på en “gratisbonus” för att du gratis ska få prova att spela på riktigt. Ofta får du gratisbonusen när du blir medlem och insätnningsbonusen när du väl göre en egen insättning på ditt spelkonto. En gratisbonus kan vara ett bra sätt att prova på utan att betala något men samtidigt ändå ha chans att vinna. Bonusbeloppet brukar ligga mellan 30 – 50 kr.
Här kan du läsa mer om bonusar

Inbetalningsalternativ

Det vanligaste är att betala med betalkort men på vissa sajter erbjuder man även överföring från Internetbank. Du vet att din betalning hanteras säkert om du ser ett litet hänglås nere i datorns webbläsare när du skriver in ditt kortnummer.

Ett tredje alternativ är en s.k e-plånbok. Det finns flera på nätet men Neteller är världsledande med hög säkerhet och vanligt att använda i spelsammanhang. En e-plånbok är inte en bank utan endast ett överföringssystem för digitala pengar. Med en e-plånbok behöver du inte uppge ditt kontonummer på olika sajter när du vill handla eller ta emot pengar. Du uppger bara ditt kontonummer (e.g IBAN-numret) till e-plånboken, en enda gång, och därefter kan du flytta pengar mellan e-plånboken och ditt riktiga bankkonto (läs på respektive e-plånbok-sajt över vilka avgifter de eventuellt tar ut). E-plånboken har höga säkerhetsrutiner men spara aldrig för mycket pengar i din e-plånbok eftersom den inte omfattas av någon statlig insättningsgaranti. Du får inte heller någon ränta på dina pengar i en e-plånbok men fördelen är som sagt att du slipper uppge ditt kontonummer, vilket gör hela proceduren ännu mera säker.

Ett bra tips är att ha gott om tid och lugn och ro omkring dig när du sätter dig in i det här med att ordna betallösning och skapa konton. Bättre att det tar lite tid men att du läst igenom ordentligt över vad som gäller på respektive sida så kan du känna dig trygg sedan. Har du för bråttom blir det lätt fel och kan vara krångligt att rätta till i efterhand. Gör du rätt behöver du bara göra detta en gång (och memorera inloggningsuppgifterna).

- Vad händer när man vinner?
Det vanligaste är att vinsten utbetalas till ditt konto men andra alternativ finns. Det bästa är att du läser på respektive sajt vad just de har för regler och tillvägagångssätt. Har du Neteller eller någon annan e-plånbok sätts vinsten in där. Är du osäker på skatteregler för bingovinster kontaktar du bara skatteverkets upplysning. (När denna artikel skrivs är vinster skattebefriade om arrangören finns inom EU/EES)

Här kan du läsa om fler alternativ för inbetalningar och utbetalningar

Dags att spela

Som medlem på en bingosajt och med tillräckligt mycket pengar på ditt spelkonto är det då dags att äntligen börja köpa bingobrickor. Köp dock inte för många brickor eftersom det då kan bli svårt att hänga med. I alla fall som nybörjare. Sedan är det bara att börja spela, hålla tummarna och kanske chatta lite med de andra spelarna.

Ett tips är dock att du först vandrar runt på spelsajten och lär dig hitta till de olika spelen och kanske ställer några frågor till kundtjänst om du undrar något.

När du valt att delta i en spelomgång kan du välja ”automarkering” för dina brickor och då markeras de dragna numren automatiskt. Vill du markera själv väljer du bara manuell markering. Du riskerar dock inte att missa någon vinst om du valt manuell markering, men råkar glömma ett nummer eftersom datasystemet, bekvämt nog, håller koll på vinsterna åt dig! Det finns andra finesser också men om dessa kan du lära dig mer sedan så det inte blir för rörigt nu i början. Vilka finesser som finns på just den spelsajt du valt kan du läsa om där.

Det är också vanligt att man erbjuds att spela andra spel under eller mellan bingospelomgångarna. Men ta det lugnt tills du kommit in i hur det hela fungerar och känner att du verkligen hinner med och samtidigt har kul också.

Olika bingospel

Det brukar finnas flera ”rum” (avdelningar) på Bingo-sajterna som erbjuder olika typer av bingospel. På den sajt du valt kan du läsa mer om vad som gäller för just deras spelformer. När du blivit riktigt varm i Bingo-själen kan du välja de mer avancerade spelomgångarna med många spelare och på vissa sajter även välja att turnera. Det är dock många spelare på en turnering och alltså tuffare att lyckas få Bingo men vinsterna brukar å andra sidan vara stora. En ledstjärna är att köpa fler brickor om det är fler deltagare eftersom det då ökar dina chanser till vinst.


Ett tips är naturligtvis att börja enkelt och avancera ju mer du lär dig. Huvudsaken är ju att du tycker att det är roligt.

Chatten

Chatten är ett digitalt forum där alla kan skriva kommentarer och läsa andras dvs chatta. Att konversera med de övriga spelarna är en stor del av nöjet med att spela onlinebingo. I chatten kan man ofta också ställa frågor om spelet till bingovärdar. Bingovärdarna känner du igen på att det står CM (Chatt Mästare) före deras namn. Ofta är dessa forum övervakade och för allas trevnad håller man god netikett (vett och etikett på Internet). Annars finns risken att man blir avstängd. Här är några exempel på sådant som inte är ok. Läs vilka regler som gäller på just den sajt du har valt:

    * Använd inte ett ovårdat språk med svordommar osv.
    * Trakassera inte andra spelare.
    * Gräla och bråka inte.
    * Gör inte reklam.
    * Rasistiska uttalanden går naturligtvis också bort.

Här hittar du en chattordlista som är användbar när du ska chatta.

Kom ihåg

Glöm inte bort att du kan få svar på frågor och funderingar via spelsajternas kundtjänst, chatt eller FAQ (vanligt förekommande frågor och svar). Observera också att det som gäller på en sajt kanske inte gäller på en annan – läs därför alltid informationen på respektive sajt innan du börjar spela.

Lycka till och ha så kul!

www.bingo.co.in